Kommun Nybro

Orter i Nybro kommun
Örsjö  Nybro kommun  Kalmar län
Alsterbro  Nybro kommun  Kalmar län
Gullaskruv  Nybro kommun  Kalmar län
Målerås  Nybro kommun  Kalmar län
Nybro  Nybro kommun  Kalmar län
Orrefors  Nybro kommun  Kalmar län
Pressmeddelanden som anknyter
till Nybro kommun.


Trafikverket provar en mer energisnål vägbelysning
8 december 2010 10:17
Under vecka 49 inleder Trafikverket två försök som syftar till att hitta nya former för energisparande åtgärder för väg– och gatubelysning. Längs väg 31 genom Nybro kommer Trafikverket att prova en ny armatur med ljuskällor av dioder (LED), och i Trekanten utanför Kalmar provas ett nytt system för underhåll i befintliga belysningsanläggningar. Försöket i Nybro innebär att 15 befintliga armaturer längs väg 31 byts ut till nya diod–armaturer. Ljuskällan i dessa nya armaturer är ett antal riktade ljuskällor som ska optimera ljuset till de ytor man vill belysa. Ljuskällan är jämförelsevis energisnål, ger en bra färgåtergivning och förmodas ha en lång livslängd. Det andra försöket i Trekanten utanför Kalmar handlar om att prova Monolit, ett optimeringssystem för underhåll i befintliga belysningsanläggningar. Det webbaserade systemet mäter strömmar och samlar in information, vilket gör att man kan följa anläggningens status. De trafikplatser som påverkas är av– och påfarterna till Trekanten från väg 25. Inget av försöken är trafikstörande. – Det här är två spännande försök som båda kommer att ge oss ny kunskap om hur vi i framtiden ska kunna bygga en mer energieffektiv väg– och gatubelysning, säger Trafikverkets projektledare, Joakim Frank. Försöken ingår i det nationella projektet Nytt Ljus, vars mål är att prova och utvärdera ny belysningsteknik inom vägbelysning. Läs mer på projektets webbplats: www.nyttljus.se Kontakt: Elisabet Andersson, informatör Trafikverket trafik, 08–757 69 95 Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket ansvarar även för byggande samt drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Trafikverket tog den 1 april 2010 över de verksamheter som tidigare fanns inom Banverket och Vägverket. Samtidigt avvecklades Banverket, Vägverket och SIKA.

12127D


Välkommen!

Se valda ledamöter
i kommunförvaltningen.
Samtliga Nybrobor hälsas välkomna!


Myndigheter i Nybro

NYBRO KOMMUN
Dunderbergsgatan 2
382 30 NYBRO
Telefon: 0481-45000
www.nybro.se

Skogsstyrelsen
Norra Vägen 2
382 37 NYBRO
Telefon: 0481-48250
www.skogsstyrelsen.se

NYBRO KOMMUN
Dunderbergsgatan 2
382 30 NYBRO
Telefon: 0481-45000
www.nybro.se

Skogsstyrelsen
Norra Vägen 2
382 37 NYBRO
Telefon: 0481-48250
www.skogsstyrelsen.se

Nybro

 Kommun.se

INVÅNARE

FÖRETAG

TURISM

KOMMUN

MEDIA

INVÅNARE

INVÅNARE


Nybro

Ljuvt hälsad, samhällets.
välfärdstjänster till dig.

INVÅNARE

Kultur & Bibliotek

Bostad & Hyresrätt

Vård & Hälsa

Skola & Förskola

Omsorg & Stöd

Arbete & Praktik

Resor & Trafik

Fritid & Natur

Äldre & Seniorer

Energi & IT

Miljö & Djur

Trygghet & Beredskap

Sveriges statskalender
Årg.203 (2015)

Beställn.: t. 08-6620080
Jure Bokhandel

order@jure.se
www.govreg.com

Omslagsbild Sveriges statskalender 2014.

Kristi Nybros Bibel:
Ordspråksboken 15:20 En vis son gläder sin far,+ men en enfaldig människa föraktar sin mor.+

Kommunförvaltningen
Se nedre högra hörn

Nybro kommun
382 80 NYBRO
0481 - 450 00
www.nybro.se
Butik Nyheter

Näringar

Café
Bar
Gym
Pizza

Frisor
Bageri
Apotek
Näring

Massage
Blombutik
Restaurang
Systembolag

Utgivningsbevis kommun.se

Myndigheten för radio och tv

Information

 Karta Nybro kommun


Visa större karta

Myndigheter, Främmande makter, Europeiska unionen, Regeringen, Justitiedepartementet, Utrikesdepartementet, Försvarsdepartementet, Socialdepartementet, Finansdepartementet, Utbildningsdepartementet, Miljö och energidepartementet, Näringsdepartementet

Orter i och runt Nybro kommun:

NYBRO SVENLJUNGA VOXNABRUK MELLÖSA
Hitta dina grannar. Gator och områden, närområden till Nybro kommun:

Åsmundsryd Ölandsgatan Östgötagatan Östingstorp Östra Bondetorp Överstatorp Abborrvägen Algatan Allfarvägen Axelfors Nybro Bergåsavägen Bidalitevägen Björnahult Björnasjö Blägdegärdsmåla Blads Väg Blomstervägen Bolanders Väg Bondegatan Borgmästaregatan Box Brändebo Brorsryd Brunnsvägen Citrusvägen Dahlborgsgatan Desemålavägen Doktor Sandbergs Gata Duvetorp Emmagatan Eriksgatan Fågelvägen Förebo Fikonvägen Fjälebo Folkparksvägen Fredrikslundsgatan Göljemålagatan Gösvägen Gamla Stationsgatan Grönadalsgatan Grönvägen Granvägen Gummemålavägen Gustavsgatan Högalundsvägen Högerkroken Hagvägen Hallandsgatan Hanemålavägen Hantverkaregatan Harvarevägen Hedvägen Hornsgatan Hultvägen Järnvägsgatan Jakob Bagges Gata Jakobsgatan Köl Karlagatan Kihlsgatan Kolaretorp Kulla Kullagatan Kungshallsvägen Kyrkogatan Långgatan Laxvägen Linneavägen Ljusås Ludvigsgatan Möregatan Maltebo Markustorp Mellangatan Morgonstigen Näsmans Väg Norra Långgatan Norra Vägen Nygränd Paradisgatan Pukebergarnas Väg Råsvägen Räfsarevägen Räggekulla Riddaretorp Riddarevägen Ringvägen Ruskemåla Russinvägen Sankt Sigfridsvägen Siggemåla Sikvägen Skårebo Skördevägen Skaldens Väg Skomakaregatan Slåttervägen Smålandsgatan Sommargatan Storgatan Strandvägen Svalehult Svampvägen Sveaplansgatan Sveavägen Tallvägen Tomtestigen Trollegatan Vädergatan Västerängsgatan Västra Sävsjö Västrakulla Vattugatan Vegagatan Vilhelmsgatan Villagatan Vintergatan

INVÅNARE

Kultur & Bibliotek

Sitemap   www.kommun.se   kommunnamn

Soluppgång idag 3:24                             20:25 Solnedgång idag

Förekomsten av denna webbsite innebär inte att
kommunförvaltningen samarbetar i webbplatsen

Vänligen meddela fel till redaktionen@kommun.se
Om kommun.se En del av Sverige.

Kristina Persdotter är glad vinnare.

Blogg

Skribent: Tony Lind

Lampor i Nybro av olika typer och storlekar, allt ifrån badrum i bostad eller bostadsrätt i Nybro till ljus för cykel, finner du vid en cykelverkstad eller lampbutik i Nybro. Belysning till din bil eller om du vill byta däck, kan du göra på en bensinstation. Om bilen är på verkstaden, så kan du hyra en cykel eller åka buss med kollektivtrafiken. I vissa arbeten så som artist i Nybro eller byggkonsult kan transport vara av större betydelse, än om du arbetar som arkitekt, sköterska, innehar ett it jobb eller är egenföretagare med thaimassage. På vissa apotek finner du mediciner dygnet runt, något som är bra att veta om du har vårdnadsbidrag. Barnmorskemottagning är något som varje kommun, region eller län har. Det finns 290 kommuner i Sverige, var av Nybro är en kommun. På båtvarv kan du låta bygga en båt av trä med hjälp av en skylift. Om din dator strular eller går sönder, kan du lämna in den på datorservice i Nybro, vilka kan hjälpa dig att laga datorn till återhämtning att trasig datainformation. Det gäller att se till varje företags specialitet i Nybro kommun, då alla inte har kunskap att rädda data. I en bok kan du läsa allt ifrån om kläder och blommor till brunn och bergvärme.

Apotek i Nybro kommun. Apotek som erbjuder receptbelagda och receptfria läkemedel i Nybro kommun.


Barnmorskemottagning och mödravardscentral i Nybro kommun. Barnmorskor som ger dig bra mödravård på barnmoskemottagningen och MVC i Nybro kommun med omnejd.


Konferenser i Nybro kommun. Konferensanläggningar i Nybro med omnejd. Klarar både större och mindre grupper i sköna naturområden i Nybro kommun.


Bokföring i Nybro kommun. Revisor kan du finna på någon av våra revisionsbyråer i Nybro kommun.


Advokat och jurist i Nybro kommun. Familjerätt, affärsjuridik och försvarsadvokat kan du finna genom listan du finner här.


Låna pengar i Nybro kommun. Låna billigt till låg eller ingen ränta.


Teckna billigast försäkring online i Nybro kommun. Teckna billig försäkring online. Bil, båt, lägenhet.


Terapi i Nybro kommun. Nyhet där psykologer medverkar i samtalsterapi och parterapi.


Kommunförvaltningen i Nybro har ofta bra innehåll i webbplatsen för Nybroinvånare, men till stor delar styrs innehållet i Nybro kommunanställdas av individuella beslut, som gör det klurigt för Nybromedborgare i Nybro kommun att förstå konceptet och logiken i Nybro kommuns kommunwebbplats. Det som även bör beröras i Nybro kommun, är att Nybropersoner som vill flytta i kommunen eller till annan kommun än Nybro kommun, bara har erfarenhet av sin tidigare kommuns webbplats, och kan vara något stressade att hinna sätta sig in i Nybro kommunfövaltnings logik på webbplatsen. Därav bör Nybro kommuns Nybroinformation få en allt mer standardiserad och genomtänkt presentation för Nybrobesökare. Idag är det dax att öka medvetenheten bland kommuninvånare i Nybro kommun, med enhetlig presentation och beskrivning av nationella och kommunala angelägenheter i Nybro kommun. Målet med denna blogg är att ge Nybrobor ett högre medvetande och uppmuntra till medborgarmöten med intressanta samtal bland Nybro kommuns invånare. Vi tar gärna emot åsikts och informativa inlägg gällande Nybro kommunförvaltning och Nybro kommunområde.

Intervju med Centerpartiet i Almedalen Intervju med Vänsterpartiet i Almedalen Intervju med Moderaterna i Almedalen Intervju med Socialdemokraterna i Almedalen Intervju med Feministiskt Initiativ i Almedalen

Svenska

Engelska

Spanska

Franska

Tyska

Norska

Danska

Finska

Krotiska

Kontrakt
mallar

Dokument
mallar

Bostadskö

Hitta din
hyresgäst

Kalmar län
Borgholm
Emmaboda
Hultsfred
Högsby
Kalmar
Mönsterås
Mörbylånga
Nybro
Oskarshamn
Torsås
Vimmerby
Västervik

Välkommen till i
Nybro


K  o  m  m  u  n  e  r  :
   A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö