Kommun Göteborg

Orter i Göteborg kommun
Agnesberg  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Angered  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Askim  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Asperö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Billdal  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Brännö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Donsö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Göteborg  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Gunnilse  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Hisings Backa  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Hisings Kärra  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Hovås  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Köpstadsö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Olofstorp  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Säve  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Styrsö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Torslanda  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Västra Frölunda  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Vrångö  Göteborgs kommun  Västra Götalands län
Pressmeddelanden som anknyter
till Göteborg kommun.


Kylan får allt fler svenskar att ta båten till Karibien
17 december 2010 08:36
Stena Lines nyrenoverade karibiska badhotell, The Reef, i Fredrikshamn upplever sin bästa vinter någonsin. Genom mystiska historier, spännande miljöer och ljus– och ljudeffekter har man skapat en karibisk helhetsupplevelse som lockar allt fler frusna svenskar. Efter invigningen av det nya upplevelsebadet, The Reef, i juni har hotellet i Fredrikshamn haft sin högsta beläggning någonsin. Och sedan kylan slog till har bokningarna bara ökat. Från juni till och med november ökade antalet gästnätter med 70 % jämfört med 2008*. Bokningsläget framåt är fördubblat jämfört med samma datum 2008*. Andelen svenskar som reser till The Reef över dagen för att bada har också fördubblats. – Frusna svenskar drömmer om varmare klimat och allt fler upptäcker att det faktiskt ligger ett Karibien en kort båttur från Göteborg, berättar Charlotte Ljunggren, chef på Stena Lines Danmarkslinje. När The Reef byggdes ville man inte tävla om flest vattenrutschkanor eller bubbelpooler. Istället satsade man på att skapa en helhetsupplevelse där man genom en fantastisk miljö, och avancerade ljus– och ljudeffekter får gästerna att under tre timmar uppleva ett karibiskt dygn med väderväxlingar som solsken, åska, storm och tropiska skyfall. – Vi ville göra något helt nytt. Gästerna ska uppleva badlanskapet med alla sinnen. På The Reef känns det som att man verkligen är i Karibien och oavsett väder på utsidan är man garanterad ett subtropiskt klimat, avslutar Charlotte Ljunggren. Mer information om The Reef på www.thereef.se *Anledningen att siffrorna jämförs med 2008 är att badhotellet hösten 2009 var stängt för ombyggnad. Stena Line Göteborg 17 december 2010 För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 0704 85 80 00, eller Dag Thyselius, PR–ansvarig på Stena Line på telefon 0704 85 83 32 eller dag.thyselius@stenaline.com.

Skanska hyr ut 1200 kvm till VIA Travel i Kv Tennet i Göteborg
16 december 2010 09:01
Skanska har tecknat ett hyreskontrakt med VIA Travel i Kv Tennet på Kilsgatan 4 Göteborg. Kv Tennet är det kontorshus som Skanska nu lämnar i och med flytten till Gröna Skrapan i Gårda. Därmed är ca 2 500 kvm uthyrda i Kv Tennet som idag omfattar totalt ca 8 000 kvm. VIA Travel är Nordens största affärsresebyrå, med fler än 90 kontor och 1 400 anställda i Sverige, Danmark, Finland och Norge. VIA Travel expanderar nu sin verksamhet i och med flytten i mars 2011. Totalt hyr företaget drygt 1 200 kvm i de nya lokalerna. Andra företag som sitter i huset sedan tidigare är PTC, Unilabs och Sqs. Huset på Kilsgatan 4 består i dag av en kontorsyta på 8 000 kvm samt en kommande nybyggnation om totalt 12 000 kvm. Fullt utbyggd kommer kontorshuset att omfatta totalt 20 000 kvm. Skanska fortsätter därmed sin sin gröna resa i Göteborg. – I och med vår egen flytt så skapar vi möjligheter för företag som uppskattar läget och vår gröna utveckling av fastigheter. Kv Tennet kommer att bli vår andra miljöprofilerade fastighet i Göteborg. Här finns plats för företag som har miljöfokus, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg. – Det goda läget, lokalens utformning och att det ligger i ett av Göteborgs mest intressanta utvecklingsområden har varit avgörande för oss. Att huset dessutom ska byggas ut med ytterligare en etapp gör det extra intressant, säger Peter Skoglund, Area Manager West, VIA Travel. Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik– och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland. För ytterligare information, vänligen kontakta: Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg, tel 010–448 44 43. Peter Gimbe, presschef, Skanska AB, tel 010–448 88 38. Direktlinje för media: 010–448 88 99 Denna samt tidigare releaser finns på www.skanska.se Om Skanska i Sverige Skanska är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus– och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 10 000 medarbetare och intäkterna för byggverksamheten uppgick 2009 till cirka 25 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2009 cirka 1 000 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Wallenstam säljer på Hisingen
16 december 2010 08:01
Wallenstam säljer en bostadsfastighet på centrala Hisingen i Göteborg till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. Köpeskillingen uppgår till 10 Mkr, vilket är cirka 3 Mkr mer än fastighetens värdering. – Försäljningar som denna visar att fina fastigheter i bra lägen är attraktiva. Denna fastighet ligger precis i anslutning till Kvillebäcken som är på väg att utvecklas till en helt ny stadsdel. Här kommer 1 600 nya lägenheter samsas med bland annat kontor, butiker, restauranger, daghem. Vi är med och utvecklar området med 400 lägenheter och beräknar starta nybyggnationen av vårt första hus här i början av 2011, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam. Fastigheten Kvillebäcken 37:3 är belägen på Fryxellsgatan 16 och Ögontröstgatan 1 A–C. Ytan uppgår till 630 kvm, varav bostäder utgör 614 kvm. Fastigheten tillträddes av bostadsrättsföreningen den 15 december 2010. För frågor angående pressmeddelandet: Thomas Dahl, vice vd Wallenstam AB (publ) tel. 0705–17 11 42 www.wallenstam.se Wallenstam är ett utvecklande fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 22 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och cirka 2 000 kommersiella kontrakt. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1,2 miljon kvm vilket ger cirka 1,4 miljarder kronor i hyror. Wallenstam satsar även på produktion av förnybar energi med målet att vara självförsörjande på el 2012. Bolagets B–aktier finns noterade på Stockholms fondbörs sedan 1984. Wallenstams övergripande mål för verksamheten är att substansvärdet per aktie ska uppgå till 300 kr 2012.

Forskare i Göteborg får 13 miljoner av Hjärt–Lungfonden
15 december 2010 09:01
14 forskare i Göteborg får 13 miljoner kronor av Hjärt–Lungfonden för att utveckla metoder och behandlingar som kan hjälpa människor som är hjärt– eller lungsjuka. Totalt delar Hjärt–Lungfonden i år ut 160 miljoner kronor till forskare över hela landet. Hjärt–Lungfonden kan tack vare givare i hela Sverige nu dela ut 160 miljoner kronor till landets ledande hjärt–, kärl– och lungforskare. Pengarna går till forskning som ska rädda liv och ge bättre behandlingar för dem som drabbas av bland annat hjärtinfarkt, plötsligt hjärtstopp, hjärtsvikt, stroke och KOL. De 14 forskare i Göteborg som nu får dela på 13 miljoner kronor är Anders Lindén, professor, överläkare, Sahlgrenska universitetssjukhuset Christina Jern, professor, Sahlgrenska universitetssjukhuset Elmir Omerovic, med dr, leg läkare, Sahlgrenska universitetssjukhuset Eva Millqvist, docent, Sahlgrenska universitetssjukhuset Fredrik Bäckhed, docent, Sahlgrenska universitetssjukhuset Johan Herlitz, professor, Sahlgrenska universitetssjukhuset Kjell Torén, professor, Sahlgrenska universitetssjukhuset Maria Johansson, med dr, Göteborgs universitet Maria Schaufelberger, docent, Östra sjukhuset Maria Svensson, docent, överläkare, Sahlgrenska universitetssjukhuset Per Albertsson, med dr, Sahlgrenska universitetssjukhuset Peter Friberg, professor, Sahlgrenska universitetssjukhuset Sven–Olof Olofsson, professor, Sahlgrenska universitetssjukhuset Åsa Tivesten, docent, Sahlgrenska universitetssjukhuset – Forskarna arbetar hela tiden med att ta fram och utveckla metoder för att behandla dessa svåra sjukdomar. Forskningsstödet från Hjärt–Lungfonden är en förutsättning för att de ska lyckas, säger Staffan Josephson, Hjärt–Lungfondens generalsekreterare. Hjärt–Lungfonden är den största finansiären av oberoende hjärt– och lungforskning i Sverige, tack vare gåvor från privatpersoner och företag runt om i landet. Fondens mål är att samla in minst 250 miljoner kronor varje år. I år sökte forskare mer än 1,1 miljarder kronor i forskningsstöd från Hjärt–Lungfonden. För mer information, kontakta gärna: Anna Sjödin, presskontakt Hjärt–Lungfonden, telefon 0708–54 42 39, anna.sjodin@hjart–lungfonden.se Hjärt–Lungfonden bildades 1904 i kampen mot tuberkulos (tbc). I dag är fondens mål att besegra både hjärt– och lungsjukdomarna. Hjärt–Lungfonden samlar in och fördelar pengar till forskning samt informerar om hjärt– och lungsjukdom. Fonden har inga statliga bidrag och verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Hjärt–Lungfonden har insamlingskonton pg 90 91 92–7 och bg 909–1927. www.hjart–lungfonden.se Fakta: 160 miljoner till svensk hjärt– och lungforskning – Hjärt–Lungfonden är den största enskilda finansiären av oberoende hjärt– och lungforskning i Sverige. – I år delar Hjärt–Lungfonden ut 160 miljoner kronor till forskning, en ökning med 6 miljoner kronor jämfört med året innan. – Hjärt–Lungfonden finansierar varje år cirka 200 löpande forskningsprojekt vid sjukhus och universitet runt om i landet. – Under år 2010 har forskare ansökt om mer än 1,1 miljarder kronor i forskningsstöd hos Hjärt–Lungfonden, som kunde bevilja 14 procent av den summan. – Hjärt–Lungfondens mål för forskningen är bland annat att halvera dödstalen i hjärtinfarkt inom tio år. Anna Sjödin, presskontakt Hjärt–Lungfonden, telefon 0708–54 42 39, anna.sjodin@hjart–lungfonden.se Hjärt–Lungfonden bildades 1904 i kampen mot tuberkulos (tbc). I dag är fondens mål att besegra både hjärt– och lungsjukdomarna. Hjärt–Lungfonden samlar in och fördelar pengar till forskning samt informerar om hjärt– och lungsjukdom. Fonden har inga statliga bidrag och verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. Hjärt–Lungfonden har insamlingskonton pg 90 91 92–7 och bg 909–1927. www.hjart–lungfonden.se

Balder förvärvar fastigheter Inom Vallgraven i centrala Göteborg
14 december 2010 12:01
Balder har träffat avtal om förvärv av åtta fastigheter via bolag av GE Capital Real Estate. Genom förvärvet förstärker Balder sitt fastighetsbestånd Inom Vallgraven i Göteborg. Av de förvärvade fastigheterna motsvarar Inom Vallgraven 33:7, 36:4 och 58:6 ca 80 % av värdet. Övriga förvärv avser två fastigheter i Olskroken, Olskroken 10:5 och 25:11 samt tre fastigheter i Mölndal, Stockrosen 3, 6 och 10. Fastigheterna har i affären åsatts ett värde om drygt 600 Mkr och har en uthyrningsbar area om ca 42 000 kvm. Tillträde kommer att ske i kvartal 1, 2011. ”Det känns mycket bra att ytterligare ha förstärkt vår position Inom Vallgraven med tre riktigt fina fastigheter och dessutom är det extra glädjande att göra affären med GE, som är en av våra samarbetspartners. Förvärvet ligger i linje med Balders strategi att koncentrera det kommersiella innehavet till attraktiva lägen i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö”, säger Balders VD Erik Selin. För ytterligare information, vänligen kontakta VD Erik Selin, telefon 0706–07 47 90 eller Ekonomidirektör Magnus Björndahl, telefon 0735–58 29 29 Informationen är sådan som Balder skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 december 2010 kl 12.00. Fastighets AB Balder (publ) Box 53121, 400 15 Göteborg Tfn 031–10 95 70 Org. nr 556525–6905, Säte Göteborg www.balder.se Fastighets AB Balder är ett börsnoterat fastighetsbolag som med lokal förankring skall möta olika kundgruppers behov av lokaler och bostäder. Balders fastighetsbestånd hade per 30 september 2010 ett verkligt värde om 14,2 Mdkr. Balderaktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap.

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg för 188 MSEK
14 december 2010 09:01
NCC Property Development har sålt ett logistikprojekt i Göteborgs hamn för 188 MSEK. Köpare är Hemfosa som tillträder när projektet är färdigställt, vilket beräknas till första kvartalet 2012, då försäljningen även får en positiv påverkan på resultatet. Projektet består av totalt 20 000 kvadratmeter, varav 725 kvadratmeter är kontor, och resterande är lager och terminal. Fastigheten är redan uthyrd till RPG Logistics AB. Byggstart sker i januari 2011 och projektet beräknas vara klart till våren 2012. Fastigheten är logistiskt optimerad med direktanslutning till Göteborgs hamns roro– och containerterminaler samt järnvägsanslutning med dubbla spår, varav ett invändigt i terminalbyggnaden. Detta medför en ytterst effektiv logistik. Projektet är utvecklat i nära samarbete med Göteborgs Hamn AB. NCC äger ytterligare 200 000 kvadratmeter utvecklingsbar mark i området som kommer att utvecklas till attraktiva lagerlokaler under de kommande åren. Fastigheten kommer att miljöklassificeras enligt BREEAM och uppnå nivån ”very good”. Den kommer även att utföras som GreenBuilding vilket innebär att den kommer ha 25 procents lägre energiförbrukning än Boverkets rekommendationer. För frågor, vänligen kontakta: Joachim Hallengren, affärsområdeschef, NCC Property Development, +46 (0)8 585 530 07 Manne Aronsson, regionchef, NCC Property Development, +46 (0)31 771 53 46 NCC:s presstelefon: +46 08–585 519 00, E–post: press@ncc.se Informationen är sådan som NCC AB kan vara skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 december 2010 kl. 09.00. Samtliga NCCs pressmeddelanden finns på www.ncc.se/press NCC är ett av Nordens ledande bygg– och fastighetsutvecklingsföretag. NCC hade år 2009 en omsättning på drygt 52 Mdr SEK och 18 000 anställda. NCC Property Development utvecklar och säljer kommersiella fastigheter på definierade tillväxtmarknader i Norden och Baltikum.

IKEA sponsrar elbilspool i Göteborg
10 december 2010 11:00
Hållbarhetsfrågorna är viktiga för IKEA. Idag lanseras en pool med två elbilar i Göteborg och till våren utökas poolen med ytterligare tre elbilar. Bilarna kan bokas av alla, men IKEA FAMILY medlemmar betalar bara halva priset. Bakom elbilspoolen står företaget Move about. IKEA strävar efter att minska den miljömässiga påverkan från transporter och vill främja hållbara transporter bland annat till och från våra varuhus. Avsikten med att stötta utvecklingen av elbilspoolen är att bidra till bra förutsättningar för att våra kunder ska kunna välja ett hållbart transportsätt. Elbilspoolen i Göteborg är den första för IKEA på den svenska marknaden och utgör ett test under ett år. IKEA vill undersöka hur konsumenter upplever möjligheten att hyra en elbil och samtidigt utvärdera vilken roll IKEA kan spela när det gäller att minska koldioxidutsläpp från bilkörning. – Vi ser med spänning fram emot att köra igång elbilsprojektet och att få höra vad människor tycker om det, säger Nenne Pettersson, varuhuschef IKEA Kållered i Göteborg. Den som vill hyra elbil betalar en månadsavgift till Move About genom att anmäla ett medlemskap på Move Abouts hemsida. Ordinarie månadsavgift är 124 kr för privatpersoner men IKEA FAMILY medlemmar får 50 % rabatt. Därefter betalar man för den tid man vill köra elbilen. Timpriset för en privatperson som vill köra elbilen är 59 kronor. Elbilspoolen finns vid Lilla Bommen i Göteborg och består av till en början av två bilar. Elbilen kan köras i 170 km och har en toppfart på 100 km/tim. För mer information kontakta Nenne Pettersson, Varuhuschef IKEA Kållered, 0708–351016, nenne.pettersson@ikea.com Eva Stål, koordinator Miljö & Socialt ansvar, IKEA Sverige, 0708–351011, eva.stal@ikea.com IKEA har 17 varuhus i Sverige som årligen besöks av 32 miljoner människor. Distanshandel bedrivs genom IKEA Handla Hemma. IKEA koncernen har 282 varuhus i 25 länder, som årligen besöks av 626 miljoner människor. IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar på 28 språk. www.IKEA.se

Välkommen till IKEAs invigning av elbilspool
6 december 2010 16:09
Hållbarhetsfrågorna är viktiga för IKEA, därför är vi glada över att på fredag den 10 december inviga den första bilpoolen med elbilar som IKEA i Sverige sponsrar. Bakom elbilspoolen står företaget Move about. Alla som vill kan från fredagen hyra en elbil. Välkommen till invigningen på Lilla Bommen i Göteborg på fredag kl 11.00. Det finns möjlighet att provköra elbilen! Med på invigningen finns: Nenne Pettersson, varuhuschef IKEA Kållered Eva Stål, koordinator Miljö och socialt ansvar IKEA Sverige. Kia Andreasson, ordförande Miljönämnden Göteborgs Stad, Ulf Jakobsson, VD Move About Vi bjuder på glögg och pepparkaka. Tid: fredagen den 10 december kl 11.00 Plats: Lilla Bommens parkering under Göta Älv–bron. Anmälan: Berätta gärna att du kommer genom att skicka ett mail senast den 9/12 till Mia Kristensson–Klein på mail mia.kristiansson.klein@ikea.com Om du har frågor, ring mig gärna på tel: 0732–32 10 24. VÄLKOMMEN! Mia Kristiansson–Klein, ansvarig lokal marknad, IKEA Göteborg Mia Kristiansson–Klein, ansvarig lokal marknad, IKEA Göteborg, mia.kristiansson.klein@ikea.com 0732–32 10 24 IKEA grundades 1943 och har 17 varuhus i Sverige, som årligen besöks av 33 miljoner människor. Distanshandeln bedrivs genom IKEA Handla Hemma. IKEA koncernen har 280 varuhus i 25 länder, som årligen besöks av 626 miljoner människor. IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar på 28 språk. www.ikea.se

Håkan Hellström uppträder på P3 Guld 2011
6 december 2010 15:00
Lördag 22 januari 2011 äger Sveriges viktigaste musikgala P3 Guld rum, P3:s hyllning till svensk musik. I år har liveakterna avslöjats på ett nytt sätt. En efter en har de presenterats i en följetong i Morgonpasset, Christer i P3 och på www.sverigesradio.se/p3guld. Idag presenterar P3 Guld stolt den nionde uppträdande artisten på galan: Göteborgssonen Håkan Hellström. Göteborgs finest är tillbaka på hemmaplan! Till P3 Gulds stora lycka har Håkan Hellström tackat ja till att återigen släppa lös sin otroliga energi på guldscenen. I höstas kom det bejublade albumet ”2 steg från paradise” som mottogs med öppen famn av såväl fans som kritiker och sålde platina efter otroliga två veckor. 2009 öppnade Håkan P3 Guldgalan med ett sprakande framträdande och utsågs samma år till Årets artist och Årets bästa liveakt. Hetare än någonsin intar Håkan Hellström Lisebergshallen 22 januari och för galapubliken ett par steg närmare paradiset. Pressbild på Håkan Hellström http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/1380570_1500_1000.jpg Foto: John Scarisbrick För vidare information om Håkan Hellström, vänligen kontakta: Annele Hencz, Universal annele.hencz@umusic.com 070 529 68 02 De senaste veckorna har P3 Guld avslöjat vilka artister som uppträder på galan i Lisebergshallen, en efter en. Klara för galan hittills är Säkert!, Tove Styrke, Oskar Linnros, The Haunted, Familjen, Those Dancing Days, Lykke Li, Albin Gromer och nu Håkan Hellström. Nominerade artister avslöjas vid det årliga P3 Guld–pressminglet i morgon. P3 Guld 2011 direktsänds i Sveriges Radio P3 lördag 22 januari kl 20.03 och sänds i SVT1 samma kväll kl 21.30. Programledare är Kitty Jutbring. Biljetter till P3 Guld 2011 finns att köpa via: Lisebergs Nöjesbokning: 031–400 200. Ticnet: 077–170 70 70, ticnet.se samt Ticnetombud. Åldersgräns: 13 år. P3 Guld 2011 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Liseberg och Göteborg & Co. Kontakt: Sveriges Radio Maria Edlund (fd Anderstam), pressinformatör P3 maria.k.edlund@sr.se 08–784 71 20, 070–293 72 70 Helena Iles, pressinformatör helena@iles.se 0739–80 52 51 Maths Broborg, projektledare P3 Guld maths.broborg@sr.se 08–784 56 44, 0706–24 56 44 Göteborg & Co Joakim Albrektson, projektledare joakim.albrektson@goteborg.com 031–368 42 60, 070–540 28 71 Liseberg Lars Fristedt, projektledare lars.fristedt@liseberg.se 031–733 01 55, 0706–38 91 53

ColliCare Logistics flyttar in i Gullbergsvass
6 december 2010 08:30
Jones Lang LaSalle rådgivare när Älvstranden Utveckling hyr ut lager och kontor till ColliCare Logistics. Norskägda ColliCare Logistics AB etablerar sig i Gullbergsvassterminalen genom att hyra 5 000 kvm terminalyta, kontor och personalutrymmen. ColliCare Logistics AB erbjuder internationella bil– och containertransporter, tredjepartslogistik, lager och terminaltjänster. – Gullbergsvass har ett mycket attraktivt logistiskt läge och vi är glada att kunna erbjuda ColliCare en yta som vi tror kommer att matcha de övriga verksamheterna väl, säger Annica Tisell, ansvarig för uthyrningen i Gullbergsvass på Älvstranden Utveckling. – Det är roligt att Gullbergsvass fortsätter utvecklas och att lokalerna används i väntan på framtida stora projekt för området. I och med ColliCares etablering har vi nu en rejäl kundbas som grund att arbeta vidare med i det fortsatta uthyrningsarbetet, säger Martin Arnell på Jones Lang LaSalle som har i uppdrag av Älvstranden Utveckling att utveckla, marknadsföra och hyra ut lokalerna på Gullbergsvass. För mer information, kontakta: Martin Arnell, Uthyrning kommersiella lokaler, Göteborg, tel 031–708 53 64 Jones Lang LaSalle i Norden Jones Lang LaSalle är Nordens ledande fastighetsrådgivningsföretag och erbjuder strategiska tjänster till ägare, investerare och hyresgäster som vill göra bättre affärer på fastighetsmarknaden. Jones Lang LaSalle förenar stark lokal förankring med världsledande kunskap om såväl svensk som internationell fastighetsmarknad. Med 120 anställda samt kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingfors ger Jones Lang LaSalle kvalificerad rådgivning inom transaktioner, uthyrning, hyresgästrepresentation, detaljhandelsutveckling, analys, värdering samt förvaltning. För mer information se www.joneslanglasalle.se. Jones Lang LaSalle i världen Jones Lang LaSalle Incorporated (NYSE: JLL) är ett rådgivningsföretag som tillhandahåller ledande integrerat fastighets– och investeringskunnande på såväl lokal och regional som global nivå. Med cirka 180 kontor i världen och verksamhet i fler än 750 städer i 60 länder uppgick intäkterna till USD 2,5 miljarder under 2009. Som branschledande inom fastighetsförvaltning och fastighetsservice förvaltar Jones Lang LaSalle en global portfölj på cirka 149 miljoner kvadratmeter. LaSalle Investment Management är en av världens största och mest diversifierade fondförvaltningsverksamheter med ett förvaltat kapital på cirka USD 40 miljarder. För mer information, se www.joneslanglasalle.com.

12127D


Välkommen!

Se valda ledamöter
i kommunförvaltningen.
Samtliga Göteborgbor hälsas välkomna!


Myndigheter i Göteborg

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Kruthusgatan 17
411 04 GÖTEBORG
Telefon: 010-4735000
www.spsm.se

ALE KOMMUN
Ledetvägen 4
449 51 ALAFORS
Telefon: 0303-330000
www.ale.se

Andra AP–Fonden
Östra Hamngatan 28
411 09 GÖTEBORG
Telefon: 031-7042900

Arbetsförmedlingen
Angereds Torg 5
424 65 ANGERED
Telefon: 031-3326100
www.arbetsformedlinge

Arbetsförmedlingen
Nödingevägen 7
449 31 NÖDINGE
Telefon: 0303-332300
www.arbetsformedlinge

Arbetsmiljöverket, Distriktet i Göteborg
Rosenlundsgatan 8
411 20 GÖTEBORG
Telefon: 010-7309000
www.av.se

ASKIM STADSDELSNÄMND
Askims Torg
436 43 ASKIM
Telefon: 031-3663000
www.askim.goteborg.se

BACKA STADSDELSNÄMND
Selma Lagerlöfs Torg 16
422 48 HISINGS BACKA
Telefon: 031-3669000
www.backa.goteborg.se

BERGSJÖNS STADSDELSNÄMND
Teleskopgatan 14
415 18 GÖTEBORG
Telefon: 031-3654000
www.bergsjon.goteborg.se

BISKOPSGÅRDENS STADSDELSNÄMND
Höstvädersgatan 1
418 33 GÖTEBORG
Telefon: 031-3666000
www.biskopsgarden.goteborg.se

CENTRUMS STADSDELSNÄMND
Engelbrektsgatan 71
412 52 GÖTEBORG
Telefon: 031-3657000
www.centrum.goteborg.se

CSN Centrala Studiestödsnämnden
Kungsgatan 19
411 19 GÖTEBORG
Telefon: 077-1276000
www.csn.se

CSN–kortet
Kungstorget 7
411 17 GÖTEBORG
Telefon: 031-7010310
www.csn-kortet.se

Fiskeriverket
Ekelundsgatan 1
411 18 GÖTEBORG
Telefon: 031-7430300
www.fiskeriverket.se

Fortifikationsverket
Göta Älvsgatan
426 76 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 010-4444000
www.fortv.se

FRÖLUNDA STADSDELSNÄMND
Lergöksgatan 2
421 50 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-3662000
www.frolunda.goteborg.se

GUNNAREDS STADSDELSNÄMND
Angereds Torg 14
424 65 ANGERED
Telefon: 031-3651000
www.gunnared.goteborg.se

Göteborg Stad
Köpmansgatan 20
411 13 GÖTEBORG
Telefon: 031-3680000
www.goteborg.se

Göteborgsregionens Kommunalförbund
Gårdavägen 2
412 50 GÖTEBORG
Telefon: 031-3355000
www.grkom.se

Hovrätten för Västra Sverige
Packhusplatsen 6
411 13 GÖTEBORG
Telefon: 031-7012200
www.vastrahovratten.domstol.se

HÄRLANDAS STADSDELSNÄMND
Kålltorpsgatan 2
416 52 GÖTEBORG
Telefon: 031-3655000
www.harlanda.goteborg.se

HÄRRYDA KOMMUN
Råda Torg
435 30 MÖLNLYCKE
Telefon: 031-7246100
www.harryda.se

HÖGSBO STADSDELSNÄMND
Nymilsgatan 2
421 37 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-3660000
www.hogsbo.goteborg.se

Jordbruksverket Statens, Växtinspektionen i Göteborg
Marieholmsgatan 64
415 02 GÖTEBORG
Telefon: 031-840630
www.jordbruksverket.se

Kammarrätten i Göteborg
Stora Nygatan 21
411 08 GÖTEBORG
Telefon: 031-7327400
www.kammarratten.goteborg.se

KORTEDALA STADSDELSNÄMND
Förstamajgatan 2
415 10 GÖTEBORG
Telefon: 031-3653000
www.kortedala.goteborg.se

Kronofogdemyndigheten
Rosenlundsgatan 8
411 20 GÖTEBORG
Telefon: 077-1737300
www.kronofogden.se

KUNGÄLVS KOMMUN
Ytterbyvägen 2
442 30 KUNGÄLV
Telefon: 0303-238000
www.kungalv.se

Kustbevakningen Region Väst
Käringberget
426 76 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-7269000
www.kustbevakningen.se

KÄRRA–RÖDBO STADSDELSNÄMND
Kärra Centrum 18
425 34 HISINGS KÄRRA
Telefon: 031-3669400
www.karra.goteborg.se

Lantmäteriet
Lilla Badhusgatan 2
411 21 GÖTEBORG
Telefon: 031-7018500
www.lantmateriet.se

LERUMS KOMMUN
Bagges Torg
443 30 LERUM
Telefon: 0302-521000
www.lerum.se

LINNESTADENS STADSDELSNÄMND
Tredje Långgatan 16
413 03 GÖTEBORG
Telefon: 031-3658000
www.linnestaden.goteborg.se

Luftfartsverket
Luftfartsverket Gbg–Landvetter Flp
438 80 LANDVETTER
Telefon: 031-941000
www.lfv.se

LUNDBY STADSDELSNÄMND
Wieselgrensgatan 11
417 21 GÖTEBORG
Telefon: 031-3667000
www.lundby.goteborg.se

LÄRJEDALEN STADSDELSNÄMND
Hjällbo Lillgata 1
424 33 ANGERED
Telefon: 031-3652000
www.larjedalen.goteborg.se

MAJORNA STADSDELSNÄMND
Kustgatan 10
414 55 GÖTEBORG
Telefon: 031-3659000
www.majorna.goteborg.se

METRIA
Lilla Badhusgatan 2
411 21 GÖTEBORG
Telefon: 077-1636363
www.metria.se

Migrationsverket
Vestagatan 2
416 64 GÖTEBORG
Telefon: 077-1235235
www.migrationsverket.se

Migrationsverket
Streteredsvägen 90
428 34 KÅLLERED
Telefon: 077-1235235
www.migrationsverket.se

Mimers Hus
Trollhättevägen 4
442 34 KUNGÄLV
Telefon: 0303-238210
www.kungalv.se/t/Page____3806.<wbr />aspx

MÖLNDALS STAD
Göteborgsvägen 11-17
431 30 MÖLNDAL
Telefon: 031-3151000
www.molndal.se

PARTILLE KOMMUN
Partille Kommun
433 82 PARTILLE
Telefon: 031-7921000
www.partille.se

Rederinämden
Götgatan 15
411 05 GÖTEBORG
Telefon: 031-806340

Riksantikvarieämbetet
Kvarnbygatan 12
431 34 MÖLNDAL
Telefon: 031-3342900
www.riksantikvarieämbetet.se

Sjätte AP–Fonden
Östra Hamngatan 18
411 09 GÖTEBORG
Telefon: 031-7411000
www.apfond6.se

Sjöfartsverket
Box 5158
426 05 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-648020
www.sjofartsverket.se

Sjöfartsverket, Västkustens Sjötrafikområde
Sydatlanten 15
418 34 GÖTEBORG
Telefon: 031-647700
www.sjofartsverket.se

Skogsstyrelsen
Frihamnen 16
417 55 GÖTEBORG
Telefon: 031-7056240
www.skogsstyrelsen.se

Socialjour
Tredje Långgatan 16
413 03 GÖTEBORG
Telefon: 031-3658700

Socialstyrelsen
Drakegatan 1
412 50 GÖTEBORG
Telefon: 075-2473000
www.socialstyrelsen.se

Stadsbyggnadskontoret
Köpmansgatan 20
411 13 GÖTEBORG
Telefon: 031-3680000
www.goteborg.se

Statens fastighetsverk, SFV
Södra Hamngatan 3
411 14 GÖTEBORG
Telefon: 08-6967000
www.sfv.se

Statens Museer för Världskultur
Södra Vägen 54
412 54 GÖTEBORG
Telefon: 031-632700
www.smvk.se

Statens Skolverk
Ekelundsgatan 9
411 18 GÖTEBORG
Telefon: 08-52733620
www.skolverket.se

STYRSÖ STADSDELSNÄMND
Brattenvägen 13
430 84 STYRSÖ
Telefon: 031-3665600
www.styrso.goteborg.se

SWEDAVIA
Luftfartsverket Gbg–Landvetter Flp
438 80 LANDVETTER
Telefon: 031-941000
www.swedavia.se

TORSLANDA STADSDELSNÄMND
Amhults Torg 7
423 37 TORSLANDA
Telefon: 031-3665000
www.torslanda.goteborg.se

Trafikverket Förarprov
Krokslätts Fabriker 45
431 37 MÖLNDAL
Telefon: 077-1921921
www.trafikverket.se

Trafikverket Region Väst
Kruthusgatan 17
411 04 GÖTEBORG
Telefon: 077-1119119
www.trafikverket.se

TUVE–SÄVE STADSDELSNÄMND
Tuve Torg 8
417 45 GÖTEBORG
Telefon: 031-3668000
www.tuve-save.goteborg.se

TYNNERED STADSDELSNÄMND
Trollbärsvägen 18
426 55 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-3664000
www.tynnered.goteborg.se

VTI, Statens väg– och transportforskningsinstitut
Lindholmspiren 5
417 56 GÖTEBORG
Telefon: 031-7502600
www.vti.se

Västra Götalands Läns Landsting
Gibraltargatan 1
411 32 GÖTEBORG
Telefon: 031-7478700

ÄLVSBORG STADSDELSNÄMND
Redegatan 9
426 77 VÄSTRA FRÖLUNDA
Telefon: 031-3661000
www.alvsborg.goteborg.se

ÖCKERÖ KOMMUN
Sockenvägen 13
475 31 ÖCKERÖ
Telefon: 031-976200
www.ockero.se

ÖRGRYTE STADSDELSNÄMND
Mäster Johansgatan 2
416 62 GÖTEBORG
Telefon: 031-3656000
www.orgryte.goteborg.se

Göteborg

 Kommun.se

INVÅNARE

FÖRETAG

TURISM

KOMMUN

MEDIA

INVÅNARE

INVÅNARE


Göteborg

Ljuvt hälsad, samhällets.
välfärdstjänster till dig.

INVÅNARE

Kultur & Bibliotek

Bostad & Hyresrätt

Vård & Hälsa

Skola & Förskola

Omsorg & Stöd

Arbete & Praktik

Resor & Trafik

Fritid & Natur

Äldre & Seniorer

Energi & IT

Miljö & Djur

Trygghet & Beredskap

Sveriges statskalender
Årg.203 (2015)

Beställn.: t. 08-6620080
Jure Bokhandel

order@jure.se
www.govreg.com

Omslagsbild Sveriges statskalender 2014.

Kristi Göteborgs Bibel:
Ordspråksboken 3:20 Genom hans kunskap klövs djupets vattenmassor,*+ och genom den låter skyarna ett lätt regn drypa ner.+

Kommunförvaltningen
Se nedre högra hörn

Göteborg kommun
404 82 GÖTEBORG
031 - 61 10 00
www.goteborg.se
Butik Nyheter

Näringar

Café
Bar
Gym
Pizza

Frisor
Bageri
Apotek
Näring

Massage
Blombutik
Restaurang
Systembolag

Utgivningsbevis kommun.se

Myndigheten för radio och tv

Information

 Karta Göteborg kommun


Visa större karta

Myndigheter, Främmande makter, Europeiska unionen, Regeringen, Justitiedepartementet, Utrikesdepartementet, Försvarsdepartementet, Socialdepartementet, Finansdepartementet, Utbildningsdepartementet, Miljö och energidepartementet, Näringsdepartementet

Orter i och runt Göteborg kommun:

LINDOME ASKIM GÖTEBORG ÖJERSJÖ MÖLNDAL HISINGS BACKA TORSLANDA MÖLNLYCKE VÄSTRA FRÖLUNDA HISINGS KÄRRA HÄRRYDA KÅLLERED LANDVETTER LERUM SÄVEDALEN PARTILLE YTTERBY HOVÅS NOL HÄLSÖ ANGERED KUNGÄLV BILLDAL GRÅBO LYCKE JONSERED ÖCKERÖ PIXBO HÖNÖ NÖDINGE OLOFSTORP BRÄNNÖ
Hitta dina grannar. Gator och områden, närområden till Göteborg kommun:

Åbydalsvägen Ådalavägen Åstranden Öjersjövägen Önskevädersgatan Östra Skansgatan Övralidsgatan Övre Djupedalsgatan Övre Husargatan Alfhemsgatan Allhelgonagatan Allme Kärrsvägen Almekärrsvägen Alströmergatan Ankarhjelmsvägen Apelsingatan Arvesgärde Astervägen Bäckstensgatan Bäckvägen Bökersgatan Baazgatan Backängen Badvädersgatan Badviksvägen Barytongatan Basungatan Befälsgatan Bergmansgatan Bergsgårdsgärdet Bergsjövägen Besebäcksstigen Billdals Hagenväg Birkagatan Björksjödammsvägen Björkvägen Björlanda Strand Blåsutgatan Blåvalsgatan Blackevägen Blacktjärnsgatan Blekeslänten Bockemossevägen Box Box Box Brahegatan Brandmansgatan Brevduvegatan Brunstorps Gärde Bygatan Bygrindsvägen Chalmersgatan Cinnobergatan Dälavägen Dalheimersgatan Danagatan de Geersgatan Dimvädersgatan Doktor Belfrages Gata Eduard Boyes Gata Egnahemsvägen Eketrägatan Eklanda Skog Eklandagatan Ekvägen Enekullegatan Engelbrektsgatan F O Petersons Gata Föreningsgatan Fagottgatan Fastlagsgatan Flygradiogatan Forellgatan Fornminnesvägen Fotbollsgatan Fredåsgatan Fredriksdalsgatan Furåsgläntan Furufjällsvägen Fyrväpplingen Göteborgsvägen Gamla Kronvägen Gamla Strandlinjen Gamla Tuvevägen Gjutegården Gjutjärnsgatan Gläntevägen Glöstorpsvägen Goalovsvägen Godhemsgatan Grådalsvägen Gruvgatan Gullbrings Väg Häradsdomarevägen Högåsvägen Höstvädersgatan Hövdingagatan Haga Kyrkogata Hammar Hammarkulletorget Helmutsrogatan Henriksbergsgatan Hjortens Väg Holmåkravägen Hus Hvitfeldtsgatan Idrottsvägen Inägogatan Inseros Jättestensgatan Jordhyttegatan Källarliden Körsbärsvägen Kalendervägen Kalkstensvägen Kapellgången Kapplandsgatan Karl Johansgatan Kastvindsgatan Kavaljersgatan Kemivägen Kennedygatan Kohagsberget Kongahällagatan Kopparmyntsgatan Korsåsliden Korshamnsvägen Kovikshamn Krabbeliderna Kristinelundsgatan Krokängsvägen Kungälvsgatan Kungsgatan Kungshöjdsgatan Kungsportsavenyen Kvadrantgatan Kvarnkullevägen Kviavägen Kvillehedsvägen Lådspikaregatan Långvågsgatan Lönnrunan Labackavägen Lammatjärnsvägen Lejonslättsgatan Lenvädersgatan Lerum Andersvägen Lilla Aggetorpsvägen Lilla Björkebergsvägen Lilla Danska Vägen Lindgatan Linnégatan Lisa Sass Gata Ljungbackenvägen Ljungtorpet Lundbyvägen Lydinghielmsgatan Maggeredsvägen Mandolingatan Margretelundsgatan Marken Marklandsgatan Mattssonsliden Mungårdsgatan Munkegärdegatan Muskotgatan Näsets Backaväg Nävervägen Nedergårdsgatan Nilssonsberg Nobelgatan Noleredsvägen Nord–Lycke Nordanvindsgatan Nordenskiöldsgatan Nordostpassagen Norra Ågatan Norra Fiskebäcksvägen Norra Liden Norra Skeppspromenaden Nylösegatan Nymånegatan Olivedalsgatan Ostgatan Oxledsvägen Packhusgatan Parmmätaregatan Pennygången Peppargatan Petters Hage Pianogatan Postgången Prologgatan Rävekärrsgatan Röds Marsstig Rönnvägen Rangeltorpsstigen Regnvädersgatan Repslagaregatan Riddar Tures Väg Riddarstenshöjden Ridhusvägen Rimfrostgatan Rishammar Rosendalsgatan Rotevägen Rumbavägen Såggatan Södra Fiskebäcksvägen Södra Snäckskalsvägen Sörgårdsvägen Sagogången Sanatoriegatan Sandeslätt Sankt Jörgens Väg Sankt Pauligatan Seglaregatan Seminariegatan Silvandersgatan Silvermyntsgatan Skäggered Skrattmåsgången Slätthultsgatan Smedkullen Smyckegatan Solbänksgatan Solrosgatan Sotenäsvägen Spånkullen Spannlandsgatan Spektrumsgatan Stötekärrsvägen Stabbegatan Staby Stampgatan Stationsvägen Stekastigen Stenstavägen Stenströmsgatan Storagårdsgatan Stureplatsen Svanebäcksgatan Svartlavsvägen Sveagatan Syrenvägen Tabergsstigen Tega Tellanders Väg Terrassgatan Tideräkningsgatan Timmerslätt Tingsvägen Toftaåsgatan Tolsjöhultsvägen Torpstigen Tranbärsvägen Trankärrsliden Transportgatan Tredjedalsgatan Trekungagatan Uddeholmsgatan Uggleåsvägen Väderbodarna Värmlandsgatan Västergårdsvägen Västra Fjällvägen Västra Götalandsregionen Västra Gatan Västra Palmgrensgatan Växelmyntsgatan Växthusgatan Varvsvägen Viktor Rydbergsgatan Viktoriagatan Vinkelgårdsvägen Wättnegatan

INVÅNARE

Kultur & Bibliotek

Sitemap   www.kommun.se   kommunnamn

Soluppgång idag 3:33                             20:48 Solnedgång idag

Förekomsten av denna webbsite innebär inte att
kommunförvaltningen samarbetar i webbplatsen

Vänligen meddela fel till redaktionen@kommun.se
Om kommun.se En del av Sverige.

Kristina Persdotter är glad vinnare.

Blogg

Skribent: Tony Lind

Lampor i Göteborg av olika typer och storlekar, allt ifrån badrum i bostad eller bostadsrätt i Göteborg till ljus för cykel, finner du vid en cykelverkstad eller lampbutik i Göteborg. Belysning till din bil eller om du vill byta däck, kan du göra på en bensinstation. Om bilen är på verkstaden, så kan du hyra en cykel eller åka buss med kollektivtrafiken. I vissa arbeten så som artist i Göteborg eller byggkonsult kan transport vara av större betydelse, än om du arbetar som arkitekt, sköterska, innehar ett it jobb eller är egenföretagare med thaimassage. På vissa apotek finner du mediciner dygnet runt, något som är bra att veta om du har vårdnadsbidrag. Barnmorskemottagning är något som varje kommun, region eller län har. Det finns 290 kommuner i Sverige, var av Göteborg är en kommun. På båtvarv kan du låta bygga en båt av trä med hjälp av en skylift. Om din dator strular eller går sönder, kan du lämna in den på datorservice i Göteborg, vilka kan hjälpa dig att laga datorn till återhämtning att trasig datainformation. Det gäller att se till varje företags specialitet i Göteborg kommun, då alla inte har kunskap att rädda data. I en bok kan du läsa allt ifrån om kläder och blommor till brunn och bergvärme.

Apotek i Göteborg kommun. Apotek som erbjuder receptbelagda och receptfria läkemedel i Göteborg kommun.


Barnmorskemottagning och mödravardscentral i Göteborg kommun. Barnmorskor som ger dig bra mödravård på barnmoskemottagningen och MVC i Göteborg kommun med omnejd.


Konferenser i Göteborg kommun. Konferensanläggningar i Göteborg med omnejd. Klarar både större och mindre grupper i sköna naturområden i Göteborg kommun.


Bokföring i Göteborg kommun. Revisor kan du finna på någon av våra revisionsbyråer i Göteborg kommun.


Advokat och jurist i Göteborg kommun. Familjerätt, affärsjuridik och försvarsadvokat kan du finna genom listan du finner här.


Låna pengar i Göteborg kommun. Låna billigt till låg eller ingen ränta.


Teckna billigast försäkring online i Göteborg kommun. Teckna billig försäkring online. Bil, båt, lägenhet.


Terapi i Göteborg kommun. Nyhet där psykologer medverkar i samtalsterapi och parterapi.


Kommunförvaltningen i Göteborg har ofta bra innehåll i webbplatsen för Göteborgsinvånare, men till stor delar styrs innehållet i Göteborg kommunanställdas av individuella beslut, som gör det klurigt för Göteborgsmedborgare i Göteborg kommun att förstå konceptet och logiken i Göteborg kommuns kommunwebbplats. Det som även bör beröras i Göteborg kommun, är att Göteborgspersoner som vill flytta i kommunen eller till annan kommun än Göteborg kommun, bara har erfarenhet av sin tidigare kommuns webbplats, och kan vara något stressade att hinna sätta sig in i Göteborg kommunfövaltnings logik på webbplatsen. Därav bör Göteborgs kommuns Göteborgsinformation få en allt mer standardiserad och genomtänkt presentation för Göteborgbesökare. Idag är det dax att öka medvetenheten bland kommuninvånare i Göteborg kommun, med enhetlig presentation och beskrivning av nationella och kommunala angelägenheter i Göteborg kommun. Målet med denna blogg är att ge Göteborgsbor ett högre medvetande och uppmuntra till medborgarmöten med intressanta samtal bland Göteborg kommuns invånare. Vi tar gärna emot åsikts och informativa inlägg gällande Göteborg kommunförvaltning och Göteborg kommunområde.

Intervju med Centerpartiet i Almedalen Intervju med Vänsterpartiet i Almedalen Intervju med Moderaterna i Almedalen Intervju med Socialdemokraterna i Almedalen Intervju med Feministiskt Initiativ i Almedalen

Svenska

Engelska

Spanska

Franska

Tyska

Norska

Danska

Finska

Krotiska

Kontrakt
mallar

Dokument
mallar

Bostadskö

Hitta din
hyresgäst

Västra götaland län
Ale
Alingsås
Bengtsfors
Bollebygd
Borås
Dals-Ed
Essunga
Färgelanda
Grästorp
Gullspång
Göteborg
Götene
Herrljunga
Hjo
Härryda
Karlsborg
Kungälv
Lerum
Lidköping
Lilla Edet
Lysekil
Mariestad
Mark
Mellerud
Munkedal
Mölndal
Orust
Partille
Skara
Skövde
Sotenäs
Stenungsund
Strömstad
Svenljunga
Tanum
Tibro
Tidaholm
Tjörn
Tranemo
Trollhättan
Töreboda
Uddevalla
Ulricehamn
Vara
Vårgårda
Vänersborg
Åmål
Öckerö

Välkommen till i
Göteborg


K  o  m  m  u  n  e  r  :
   A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  Å  Ä  Ö